EX a facebookon
MEGRENDELÉS / ELŐFIZETÉS
galéria / fórum Galéria Fórum
ÚJ Symposion
EX
Támogatók


PLPI
2021. augusztus 3. | Hermina, Lídia, Kamélia napjaAKTUÁLIS SZÁM:996286. látogató
Aktuális EX címlapajánlás

 

Már

kapható

Tanácstalan köztársaság

című

számunk!

PIKNIK A TELEPEN

Balogh Endre

TIMI-TOMI JÁTÉK

2008. január 3.

1.

Timi álmosan botorkál ki a konyhába. Készít magának egy kávét lezuhanyozik felöltözik és mint minden nap fél nyolckor elindul dolgozni.

Vizuálisan fontos hogy nem leszbikus: úgy figyel oda nőiességére hogy a férfiak közt hódítson.

Timi a tudatiparban dolgozik sok érdekességet lát nap mint nap. Munkahelyén olyan burát tesznek rá mely megkönnyíti a munkát. Ezt úgy hívják hogy Köbüki-bura. Akin van ilyen annak sok munkafolyamatot nem kell külön elvégezni mégis gyorsabban tud dolgozni. Megéri mert így adott idő alatt több pénzt is keres. Timi nemrég jött a Céghez az egyik alapfokú buratípust adják rá amit le is vehet - ezért nem keres vele olyan sokat mint azon kollégái akik a levehetetlent használják munka közben.

A legújabb találmányok tesztelésében vesz részt ő tereli egybe és ő irányítja a tesztereket. Ezek pénzért mindenre hajlandók. Most például 10 éves titoktartás mellett technikai festők festik ki folyékony plazmával a lakásukat: a tesztelésre kijelölt szobáik falait valamint belülről az ablakokat. Alacsony elektromos feszültség és a Cég találmányának alkalmazása segítségével a plazma minden falon és ablakon óriási méretű televízióként működik.

Timi épp egy teszterfiguránál Tominál jár beüzemelési ellenőrzésen melynek során egymásba szeretnek a fiúval. Bár a tudatiparban munkaidőben és teszterekkel tilos érzelmi vagy testi viszonyba kerülni mindketten tudják hogyan lehet kijátszani a Céget: el kell távolítani Timi Köbüki-buráját mert azzal a Cég minden gondolatot ellenőrizni tudna. Tomi nagy hacker saját programjával töri fel Timi buráját így gyorsan egymásé lehetnek.

Timi és Tomi nem tudhatta hogy pontosan milyen terméket is tesztel: a festhető plazmafal nem csupán tévén hanem kamera is egyben!

A plazmafal képét a Cégnél nézték az ellenőrök és felfedezték Timi botlását. A vezetőség ezért behívja egy kis beszélgetésre ahol megegyeznek vele a következőkről: ha továbbra is dolgozni akar akkor egy magasabb szintű biztonsági rendszerrel ellátott Köbüki-burát kap mely a szabadságát jobban korlátozza. Jóindulatuk jeléül megengedik Timinek hogy amennyiben komolyan gondolja Tomival a plazmafalra vonatkozó tízéves titoktartás aláírása mellett össze is költözhetnek.

Timi komolyan gondolta Tomival aki viszont nem gondolta komolyan Timivel mivel csak egy kalandot akart.

Timi ebben a játékban rosszul járt.

2.

Timinek jó ideig eltart míg reggel összeszedi magát: hosszan ül az ágy szélén. Aztán egyszer csak felkel és elindul. Reggeljeit mégsem lehet ilyen egyszerűen leírni. Előfordul méghozzá nem is ritkán hogy nem egyedül tölti az éjszakát. Pedig nincs állandó barátja. Néha Manga Ica Timi kedvenc barátnője is nála van együtt hallgatnak zenét tévéznek vagy valami ilyesmi.

Timi aki a tudatiparban dolgozik kénytelen Köbüki-burával munkát végezni. A bura teljesen láthatatlan csápok nélküli szerkezet kizárólag Köbüki-buraszkennerrel lehet felfedezni és a terhes nők nem viselhetik. Ők egyébként attól a pillanattól fogva hogy gyereket várnak bura nélkül is mindig a legjobb döntést hozzák - gyorsan és határozottan. A tudósok még vizsgálják e jelenségnek a pontos okát.

Timi és csapata a cégtől most olyan feladatot kap hogy a teszterek népének tartson előadást egy új termékről a falra festhető plazmaképernyőről. Az előadásokat követően jön a terepmunka.

Egy teszterfiguránál Tominál a beüzemelési ellenőrzésen egymásba szeretnek a fiúval. Mivel munkaidőben tilos teszterekkel legalábbis felfedezhető módon érzelmi viszonyban kerülni eltávolítják Timi Köbüki-buráját hogy ne láthassa a lányt a Cég. Tomi buracrakcje tényleg jó Timi szerkezetére így egymáséi lehetnek.

Bár Timi és Tomi nem tudja hogy a festhető plazmafal nem csupán tévé hanem kamera is egyben mivel Tomi nemrég szenzorprogramokat szerzett melyek felfedezik a mikrokamera-visszaverődéseket el tudják kerülni a lebukást. Timi és Tomi így jó sokat szeretkeznek.

Timi ebben a játékban jól jár és Tomi is. A következőben nem kell rosszkedvűen ébredni.

3.

Timi reggel frissen ugrik ki az ágyból. Jókedvűen készít magának egy kávét majd tesz-vesz és fél nyolckor elmegy dolgozni. Munkahelyén segédeszközt visel: amellett hogy gyorsít a Köbüki-bura meggátolja más cégek számára az emberi agyba történő behatolást. A hétköznapin mozgásban nem gátol. Több fokozatban létezik. Minél magasabb számozású annál értékesebb szolgáltatásokra képes. Az 1.0-ás bura a leggyengébb de már ezzel is sokkal többre képes az ember. Timinek már 1.2-es van.

Timi egy kiszállásra repül ugyanis a teszterekkel most vizsgálják a falra festhető plazmatévét. Vajon minden kívánalomnak megfelel-e avagy tovább kell még fejlesztenie a Cégnek? Erről a magasztos célról beszél Timi a tesztereknek aztán elmegy Tomihoz egy csinos egyetemista teszterfiúhoz. Tomi tanulás mellett így keresi a pénzét s a tévén beüzemelésében segít neki Timi.

Bár munkaidőben tilos viszonyba keveredni bárkivel sőt a teszterekkel munkaidőn kívül is tilos Timi és Tomi egymáséi akarnak lenni. Tomiban megszólal valami ezért buracrackjével feltöri Timi Köbüki-buráját frissen szerzett szenzorával felfedezi a mikrokamera-visszaverődéseket ami miatt a plazamfalat áramtalanítják majd szeretkezni kezdenek.

A plazmafal viszont a levegőből nyert energiával titkos üzemmódba kapcsol visszaveréskódolt mikrokameraműködéssel.

A cégnél ellenőrök nézik a bejövő képet akik felfedezik hogy Timi és Tomi egymásnak esik hogy a tilosban járnak.

Mikor Timi visszaérkezik főnökei behívják elbeszélgetni az esetről s megegyeznek vele a következőkről: ha továbbra is dolgozni akar akkor egy magasabb szintű biztonsági rendszerrel ellátott Köbüki-burát kap mely a szabadságát még jobban korlátozza.

A cégvezetők örülnek mert a levegőből nyert energia segítségével titkos üzemmódra tudott kapcsolni a plazmafal és sikerrel kódolták a mikrokameravisszaverődéseket is. Egymás vállát veregetve megállapítják hogy ők győztek.

4.

Timi reggel felkel és járni kezd. A konyhában csinál magának egy kávét megissza és elmegy dolgozni. Enni nem szokott reggel elég sovány és gyakran fáj a hasa az éhgyomorra fogyasztott kávétól.

Munkahelyén felveszi a Kübüki-burát. Az egyre magasabb számú sisakokat ki kell érdemelni. A magasabb verziószámú sisak nem jelent magasabb védelmi rendszerű burát és fordítva: a magasabb védelmi rendszer sem jelent automatikusan magasabb munkavégzést. Ez az előmenetel különböző fázisait és a fizetés emelkedését jelzi. Ám minél magasabb szintű a sisakkal való együttműködés viselője annál kiszolgáltatottabb is a vállalatnak.

Timi tesztereket terelget akik örültek a Cég felhívásának majd falra festhető plazmatévét rendeltek az otthonukba. A lány a terelgetés után Tominál egy csinos egyetemista teszterfiúnál van beüzemelésen. Tominak nem telik sokra de vannak vágyai ezért vállalta be a tanulás mellé a munkát.

A tudatiparban munkaidőben tilos viszonyban keveredni bárkivel sőt a teszterekkel munkaidőn kívül is tilos. Mégis mivel tetszenek egymásnak és ezt teszi a tesztoszteron is Timi és Tomi kefélni akar.

A falra festett plazmaképernyő elé mindenütt paravánt húznak csak a lakás ajtaja marad szabad melyet kihagytak a technikai festők akik a plazmát felvitték a falra és az ablakokra. Tomi egy hártyaképernyőn előre felvett háromórás filmet kezd vetíteni belülről Timi burájának érzékelőjére amit így bátran levehetnek a lányról. Lelépnek a kéróból a közelben lakó Manga Ica lakására hogy ne tudja kicselezni őket a plazmafal majd jókat dugnak. Az élvezetet fokozza hogy kisvártatva Ica is megérkezik.

A cégnél dolgozó ellenőrök szó szerint nem látnak semmi különöset és gyanakodni kezdenek. Visszanézik a felvételeket látják hogy eltakarták a képet és szó nélkül továbbfejlesztik a falra festett plazmaképernyőt. Timinek egy dorgálást követően a raporton elmondják hogy a teszt sikeres volt mert rádöbbentek a plazmafal egy hibájára sőt a Köbüki-burát is tovább fogják fejleszteni.

Ebben a játékban mindenki jól járt. A Cég prémium kiosztását fontolgatja.

5.

Timi vidáman ébred. Nem piszmog még danol is meg kacag. Nagyon jól indul a napja. Szép kilátásai vannak a tudatiparban és szerencsés a magánéletben.

Örömmel veszi fel megnövelt biztonságin fokozatú buráját a munkahelyén. A magasabb pontszámú sisak magasabb védelmi fokozatot és magasabb rendű munkavégzést is jelent mióta Oxenburger ennek szükségességére rámutatott. A pontszám így jelzi az előremenetel különböző fázisait és a fizetés emelkedését. Minél magasabb szintű tehát a sisakkal való együttműködés viselője annál kiszolgáltatottabb a vállalatnak.

Timi a falra festhető plazmatévé tesztelésen során az általános tiltások ellenére Tomiba habarodik. Kettesben maradva Tomi lakásában a tesztelendő falra festett plazmával egy ideig nézik rajta a Cég adását. Tomi gondol egyet s paravánt feszít ki a plazma elé filmet vetít a Timi burája alá tett hártyaképernyőre. Nem is sejti hogy az Oxenburger-féle fejlesztés során ennek a hatástalanítását is előkészítették az 1.3-as verziószám felett. Timinek és Tominak az jár a fejében hogy az igazán szerelmeseket talán egymásnak teremtette az Isten - és ha van megsegíti őket minden pillanatban.

A fejleményeket a Cégnél felháborodottan veszin tudomásul a vezetés és rögtön a helyes lépés megtételét szorgalmazzák. Mivel az ő Köbüki-burájuk a legmagasabbn verziószámú a technika csúcsa segíti őket a gondolkodás terepén. Számítógép által összehangolt gondolkodásuk csaknem a fénysebességre gyorsul reakcióidejük irigylésre méltóan lecsökken.

Timi és Tomi épp elhagyni készül a fiú lakását amikor egy árny magasodik föléjük. Erre nem számítottak. A plazmatévé lejött a falvédő mellől hálót képezett önmagából majd erős szálaival ráterült a döbbenettől megdermedő Timire és Tomira. Most leszorítja őket a földre elektronikus jelekké változtatja és áttranszportálja mindketejüket a Cég székhelyére.

A Cég vezetőiről sok mindent elárulnak a diadalittas pillantások amikor ők ketten megérkeznek. Aztán könyörületből megengedik hogy újra materializálódjanak a vesztes fiatalok.

6.

Timi nyomott álmából előbukkanva dermedten nézi a plafont. Alig tud kiszállni az ágyból mintha megbénult volna. Semmi jó nem történhet ma gondolja.

Fél nyolckor úgy megy el a munkahelyére melyet a tudatipar egyik fellegvárának neveznek mintha automata volna. A tudatiparban meghatározó tagja ő a fiatal stábnak. Aznap is mint mindig egy falra festhető plazmatelevíziót tesztelnek.

Neki az oktatás után a szigorú szabályok szerint Tomihoz a kellemes külsejű fiatalemberhez kell mennie. A lakásba érve dolgoznak egy kicsit majd rájönnek hogy őket egymásnak teremtette az Isten. Ennek annyira megörülnek hogy szinte eszüket vesztik. Nem óhajtanak törődni a Köbüki-burával de a falra hányt plazmával sem. Mintha kint felejtettek volna valamit elindulnak kifelé azzal a szándékkal hogy ad1. leveszik a burát ad 2. Timi tudatosan elhagyja a munkahelyét ad 3. felhagynak a fogamzásgátlással és ad 4. legalább boldogok lesznek. Viszont mivel nem önkéntelenül cselekedtek hanem számítás is vegyült tetteik mozgatórugói közé a Köbüki-buran kiolvasta gondolataikból a veszélyt és az irányítóközpont rendelkezése nyomán föléjük magasodik a plazmafalból kiváló háló. Számítván erre Tomi hirtelen a háló elé tesz egy az ajtóban készített plazmatükröt melynek hatására a szándék visszájára fordul és az irányítóközpontban összegyűlt kigúvadt szemű cégvezetőket burájuknál fogva transzportálni tudja a saját lakásába. A fiú csak spekulált de sejtette hogy a sietős fejlesztés miatt a Cég munkatársai elkövetik azt a hibát hogy reverzibilisnek hagyják meg a transzportfolyamatot nem beszélve arról hogy az Oxenburger fejlesztése óta megnövekedett biztonsági szint miatt csak nagyon körülményesen lehet levenni a vezetői burákat hiába gyorsak és összehangoltak egyébként ők.

Tomi élvezte hogy túljárt a Cég eszén a plazmát uralma alá hajtotta és foglyul ejthette a Cég vezető munkatársait akiket mindaddig nem materializált míg egy számukra sok örömet okozó folyamat végén Timiben meg nem fogant egy új élet.


EX Symposion 2004 All rights reserved ©  |  Főszerkesztő: Bozsik Péter  |  Kiadja az EX Symposion Alapítvány  |  bozsik@exsymposion.hu  |  Webdesign: Pozitív Logika Kft.