EX a facebookon
MEGRENDELÉS / ELŐFIZETÉS
galéria / fórum Galéria Fórum
ÚJ Symposion
EX
Támogatók


PLPI
2024. május 19. | Ivó, Iván, Milán napjaAKTUÁLIS SZÁM:1239130. látogató
Aktuális EX címlapajánlás

 

Már

kapható

Tanácstalan köztársaság

című

számunk!

EX Blogger

Optimisták című számunk már kapható

A lap bemutatóját augusztus végén tartottuk a Nyitott Műhelyben.

2012. szeptember 5.

Az EX Symposion Optimisták című száma Sinkó Ervin életművét, az általa fölvetett kérdéseket járja körül. Losoncz Alpár, Pató Attila, Bretter Zoltán mélyenszántó tanulmányai mellett a számot színesíti Gábor Sámuel olvasónaplója Iszaak Babel és Sinkó viszonyáról, Józsa Márta írása Sinkó Tizennégy nap című regényéről, valamiként Szegő János lamentálása a baloldali melankóliáról. A számot a zágrábi Sinkó Ervin-hagyaték fotóival illusztráltuk. A lapban részletet közlünk Révai Gábor Bemutatkozásaim története című önéletrajzi könyvéből, és közreadjuk Kádár Anna tanulmányát Bódy Gábor és Magyar Dezső Agitátorok című - a sinkói Optimisták-regényből készült - filmjéről. A hátsó belső borítón Allen Grossman verse olvasható Szántó T. Gábor fordításában.

 

A szám lapbemutatóját augusztus 29-én tartottuk a Nyitott Műhelyben. A beszélgetésen a szám szerkesztője, Mesés Péter, az EX felelős szerkesztője, Pályi Márk, valamint három szerzőnk, Bretter Zoltán, Pató Attila és Kádár Anna vett részt; az estet Józsa Márta vezette. A lapszám Budapesten az Írók Boltjában és a Ráday Könyvesházban, vidéken a nyomtatott példányok impresszumában olvasható könyvesboltokban kapható.

Hozzászólások
Az Ön neve:

Bejegyzése:

Új kép kérése

Kérem írja be ide, amit a képen lát:


Még nincsenek hozzászólások.

EX Symposion 2004 All rights reserved ©  |  Főszerkesztő: Bozsik Péter  |  Kiadja az EX Symposion Alapítvány  |  bozsik@exsymposion.hu  |  Webdesign: Pozitív Logika Kft.