EX a facebookon
MEGRENDELÉS / ELŐFIZETÉS
galéria / fórum Galéria Fórum
ÚJ Symposion
EX
Támogatók


PLPI
2024. május 25. | Orbán, Gergely napjaAKTUÁLIS SZÁM:1240686. látogató
Aktuális EX címlapajánlás

 

Már

kapható

Tanácstalan köztársaság

című

számunk!

EX Blogger

Exjugó lexikon című számunk fogadtatása

A mai napon meghalt Jovanka Broz, és hajdani ura sem veszi elő már régóta a húgyfoltos sliccből a družét. Kraj istorije? Most az Exjugó lexikon című lapszámunk visszhangjából szemezgetünk.

2013. október 20.

Olvasóink előtt talán nem kell titkolnunk, hogy számítottunk rá: a három évvel ezelőtti "Rendszerváltás gyerekszemmel" című számunk után (visszhangjáról, fogadtatásáról lásd a róla szóló blogbejegyzést!) az "Exjugó lexikon" című lapszám kapcsán is gyors fogadtatást és sokoldalú visszajelzéseket várhatunk.

A számot több lapbemutatóra is meghívták: július elején a Gödör Klubban, a hó közepén a kishegyesi Dombos Fest irodalmi fesztivál keretében, az ősz elején pedig az A38 hajó Balkán-estjén is bemutatták. A Gödör Klub-beli bemutatóról az Irodalmi Jelen beszámolóját a linkre kattintva olvashatják; a vajdasági bemutatkozásról több orgánum is tudósított: a Híd, a Tiszatáj, a Magyar Szó, valamint a VajdaságMA hírportál is közölt beszámolót - az A38-as eseményről pedig itt olvashatnak.

A többi számunktól eltérően a lapból most nem csupán egy, hanem több helyen is közöltünk részleteket. Elsőként állandó partnerünk, a Litera tette közzé Balázs Attila utószavát és a lexikon címszavainak listáját, később a Szláv Textus blogon több szócikk is olvasható volt. A vajdasági Napló honlapján ugyancsak több szócikk jelent meg (a bevezető linkjére kattintva a többi is elérhetővé válik), ahol drMáriás képeibe is betekintést nyerhettek az érdeklődők - a Szombat honlapján pedig Bretter Zoltán szócikkét olvashatták.

A részletek és a lapbemutatókról szóló beszámolók mellett a számról is több recenzió született. A Gittegylet kritikáját itt olvashatják, az ősöreg újsympós, Gerold László bírálata pedig erre található. A Folyóméter blog a maga szokott módján foglalkozott a számmal - ugyanakkor még a bősz Magyar Hírlap is beszámolt a kiadványról.

A lapszámot a Magyar Narancs és az Élet ÉS Irodalom hirdette. Sajnos hamar el is fogyott az Írók Boltjából és a Massolit Books & Café könyvesboltból... Nem kizárt, hogy egyszer még lesz utánnyomás vagy bővített kiadás. Viszont addig is, a szócikkek hamarosan a honlapunkon is olvashatók!

Hozzászólások
Az Ön neve:

Bejegyzése:

Új kép kérése

Kérem írja be ide, amit a képen lát:


Még nincsenek hozzászólások.

EX Symposion 2004 All rights reserved ©  |  Főszerkesztő: Bozsik Péter  |  Kiadja az EX Symposion Alapítvány  |  bozsik@exsymposion.hu  |  Webdesign: Pozitív Logika Kft.