EX a facebookon
MEGRENDELÉS / ELŐFIZETÉS
galéria / fórum Galéria Fórum
ÚJ Symposion
EX
Támogatók


PLPI
2018. szeptember 24. | Gellért, Gerda, Mercéde napjaAKTUÁLIS SZÁM:717951. látogató
Aktuális EX címlapajánlás

 

Már

kapható

Árny-ék

című

számunk!

Exjugó lexikon

Szilasi László

Lemezek

2013. június 5.

 

 

Jugoszláviában sohasem jártam. Akkoriban Békéscsabán éltem, mi Romániába jártunk, mert oda az volt közel. Csergét lehetett kapni meg fasza nyersbőr bakancsokat, mást nem. De nem is vásárolni mentünk. Hanem hogy lássuk: náluk még rosszabb. Lehetett rajtuk röhögni. Jót tett a lelki békének. Hülye románok.

Pataits a B-ből havonta átment Szabadkára, rendeltem tőle egy Deep Purple-lemezt. Hülye voltam, előre fizettem, nem hozott semmit. Aztán amikor már hetek óta nyaggattam, kifizetett egy Foreigner-albummal. Head Games, az volt a címe. Himi-humi nyuszizene, a dippőr, az a valami, baszd meg, Pataits, de nem volt mit tenni. 1979, Atlantic Records–Zagreb, Jugoslavija, Suzy (1981), 50651. Egyszer sem hallgattam végig. Most is megvan, nem tudom, miért.

A borítón a fiatal nő a férfivécé első fülkéjét eltakaró hatalmas fémlemezt sikálja. Nagyon jó a csaj, ül a piszoár szélén kottafejes miniszoknyában, fehér cérnazokniban, még nem végzett a munkájával, de most valaki bejött, és jól meg fogja őt erőszakolni. Úgy látom, Lisanne Falk épp a felületre írt szövegeket próbálta eltüntetni. Mosta a graffitit. Dirty White Boy. Love On The Telephone. I’ll Get Even With You. Seventeen. Az A oldal számai. A bal alsó sarokban pedig az áll, hogy Double vision. Az meg az előző lemez címe. Ezt nem vette észre, ez megmarad örökre. Rajta meg nemsokára végigmegy a teljes zenekar, plusz az összes ród.[1]

A neten száz dollárt ér egy jó állapotú első kiadás. Az utánnyomásért húszat, remélem, én is megkapok.


EX Symposion 2004 All rights reserved ©  |  Főszerkesztő: Bozsik Péter  |  Kiadja az EX Symposion Alapítvány  |  bozsik@exsymposion.hu  |  Webdesign: Pozitív Logika Kft.