EX a facebookon
MEGRENDELÉS / ELŐFIZETÉS
galéria / fórum Galéria Fórum
ÚJ Symposion
EX
Támogatók


PLPI
2018. szeptember 24. | Gellért, Gerda, Mercéde napjaAKTUÁLIS SZÁM:717890. látogató
Aktuális EX címlapajánlás

 

Már

kapható

Árny-ék

című

számunk!

Exjugó lexikon

Dejan Novačić

Virágház

2013. június 5.

 

 

1. A legkisebb és legforgalmasabb temető a világon. A Virágházba lehajtott fejjel és gyalogosan ment az ember, leginkább a Papukról vagy a Sár-hegységből, lehetőleg visszafelé is térden csúszva vagy mászva, de volt egy pasi, aki kézen járt és tüzet nyelt közben.

2. Külföldi nagykövetek, tábornokok és diktátorok szenvedésének helye (a legtovább tartó sírás rekordját Kenneth Kaunda tartotta, akinek abrosz méretű zsebkendője volt). A honvédelmi és a belügyi titkárságok küldöttségeit pedig, árvíztől tartva, soha nem engedték be egyszerre a Virágházba. A legboldogtalanabbak mégis a népfelszabadító háború veteránjai voltak, akikben csak a részvétnyilvánítások könyvébe írt bejegyzéseik tartották a lelket („…könnyebben viseltem volna el, ha a fiam hal meg…”).

3. A nép nagy államfő iránti kegyeletének szimbóluma. Ezért gondolja a nép ma azt, hogy a gazembert ki kell ásni, aztán irány Kumrovec.[1] Márpedig a nép mindent tud. És semmit nem felejt. Mert bölcs.(RAJSLI Emese fordítása)

  

[1] Tito szülőfaluja Horvátországban.


EX Symposion 2004 All rights reserved ©  |  Főszerkesztő: Bozsik Péter  |  Kiadja az EX Symposion Alapítvány  |  bozsik@exsymposion.hu  |  Webdesign: Pozitív Logika Kft.