EX a facebookon
MEGRENDELÉS / ELŐFIZETÉS
galéria / fórum Galéria Fórum
ÚJ Symposion
EX
Támogatók


PLPI
2018. szeptember 24. | Gellért, Gerda, Mercéde napjaAKTUÁLIS SZÁM:717894. látogató
Aktuális EX címlapajánlás

 

Már

kapható

Árny-ék

című

számunk!

Exjugó lexikon

Aaron Blumm

UPP

2013. június 5.Szerbhorváth Gyurival 1986 környékén alapítottuk meg Kelet-Európa első legális illegális pártját, az Underground Progressive Partyt (UPP). Tizenhárom-tizennégy éves suttyók voltunk, a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola nyolcadikosai, mindketten példás, színkitűnő tanulók. Az alapképzés már régen nem érdekelt bennünket, ezért délutánonként minden szakcsoport munkáját látogattuk: jártunk magyar-, matek-, történelem-, biológia-, fizika-, kémia-, zene-, angol-, szerb- és zongoracsoportra is.

Zenecsoportra csak én jártam, de hatodikban engem is kidobtak: miután az újonnan jött tanárnő meghallotta a botfülem, szó nélkül kizavart a teremből. Ez komoly veszteség volt számomra, mivel elsősorban a csajszik miatt jártam a kórusba. A tanárnő szerencsére csak egy évig tanított nálunk, a következő évben tehát csendben visszaszivárogtam.

A pártalapítás ötlete Gyuritól származott, engem sohasem érdekeltek a szociológiai-filozófiai-politikai kérdések, de amikor felajánlotta, hogy én lehetek az Elnökség Elnöke, szó nélkül aláírtam a párttagsági igazolványt.

Történelemórán buktam le, másnapra lett egy ősz tincs a hangomon.


EX Symposion 2004 All rights reserved ©  |  Főszerkesztő: Bozsik Péter  |  Kiadja az EX Symposion Alapítvány  |  bozsik@exsymposion.hu  |  Webdesign: Pozitív Logika Kft.